Bogë është një fshat i vogël malor dhe gjithashtu një fshat turistik për pushime në Kosovën perëndimore. Boga ndodhet në Bjeshkët e Nemuna, varg malor në një lartësi mbidetare prej rreth 1.300m – 1.400m. 

Pranë fshatit ndodhet maja e Hajlës në 2,403m dhe Bistrica e pejes e cila ka burimin e saj jo larg fshatit. Fshati është i vendosur nga malet përreth, shumë prej të cilave janë piktoreske.

Boga është bërë shpejt një vend popullor për pushime në Kosovë. Aty janë ndërtuar shumë vende qëndrimi dhe prania e vendpushimit të skive tërheq shumë vizitorë.

Nëse keni planifikuar të udhëtoni në fundjavë në Bogë, Zenith Travel ofron paketa fantastike për sezonin e dimrit. Ofertat mund t’i gjeni këtu: http://zenithtravel.al/ture/ski-ne-boge-2-dite/