E dini se Lefkada ka qenë fillimisht një gadishull, jo një ishull i vërtetë? Kolonizatorët nga Korinthi krijuan një kanal përmes të cilit bashkuan ishullin me pjesën tjetër të Greqisë në shekullin VIII para Krishtit.

Nëse po kërkoni disa nga plazhet më të bukur në botë, Lefkada është vendi ku duhet të shkoni me patjetër. Ishulli, i cili është vetëm 35 km i gjatë dhe 15 km të gjerë, është plazhi me ujë blu, plazhe me rërë dhe guralecë dhe shpella të fshehura.

Rruga për të shkuar në plazhet e Lefkadës është argëtim me vete. Bregdeti perëndimor do t’ju surprizojë me plazhet e tij të bukura, siç janë Porto Katsiki, Egremni, Gialos dhe Kathisma.

Plazhi i Egremni mbrohet nga një mur i gjatë shkëmbor dhe pas një tërmeti në vitin 2015, aksesi nga toka është bërë i pamundur.

Sheshi i qytetit është qendra e jetës. Ajo ka një magji tipike greke me shitës të vegjël në rrugë, të rinj dhe të moshuar, vendas dhe turistë, fëmijë me biçikleta dhe në këmbë apo duke vrapuar, përzihen të gjithë së bashku. Një pamje e bukur e jetës.